03 de setembre 2008

Menta alternativa...








Sabeu de que parlarem avui.... doncs de meta es veu clar.

Totes 6 plantes es varen plantar en el mateix moment, - pero si son diferents ??? - direu !! doncs si i no, les 6 es varen plantar al mateix moment el que passa que per problemas de espai la primera en transplantar va ser la abaix a la dreta despres la de l'esquerra i finalment les 4 de dalt.

Ara per ara encara no se sap si son femelles, mascle o chaperos d'autopista. Amb el temps el mascle fa unes boletes de color groc i blanc per dins que es el polen que fara servir per polinitzar la femella quan tingui els cogollos.

Si observeu les fotografies les 3 primeres mostres les fulles les tenen mitjanes i inclinades en amunt i en canvi la 4 rt les te mes gran i cauen avall, tambe el seu follatge es molt mes dens. Doncs aixo es degut a que simplement deuen ser diferents varietats ( dema us explicare algunes de les varietats que existeixen). No em pregunteu quin varietat es quina, perque la varitat es que no ho ser perque quan es la epoca de plantar faig recolecta de varis colegues i les planto totes juntes.

Per altre banda us recomano que si planteu teniu-les sempre en testos separades, ja que si les planteu juntes i comencen a sortir mascles i femelles us sera casi imposible separar les arrels que son extramadament delicades. Una solucio es en primer terma plantar-les per separat sempre primer en testos petits perque la planta fagi la masificacio correcta d'arrels, lo correcta mes o menys es un total de 3 trasplants primer un de 10 cm de diametre, despres un de 25 cm i per ultim maxim que puedeu, si aquest ultim es molt gran intenteu fer-na un altre entre mig.
Com podeu comprovar en la segona fotografia una solucio va ser possar separadors enterrats dins de la jardinera.

Aixo es una petita e insignifican introduccio en el mon de la "menta alternativa"

6 comentaris:

escoltainvisible ha dit...

Tu si que ets un jove verd...
(Però quan creixi i s'assequi, tu d'ixò en consumeixes?? Diria que no va amb tu...)

Gerard Marti Isern ha dit...

.... hi han coses meves que ningu de vosaltres coneix....

miki ha dit...

iee! buenas. soc el miki. Primer de tot dirte que aquest blog esta molt guapo. Segon, avera si qdm un dia i mensenyes aquest huertecillo i fem un canvi de mentas alternatives. no???? Jo tinc una passion*1, una white whidou i una hollan's hope a punto de caramelo ja.

Venga! salut!

Gerard Marti Isern ha dit...

el que passa es que no m'han sortit cap femella aquest any per ara pero pel que queda de epoca de sol tinc la cosa chunga.
suposo que aquesta setmana pillare llavors noves i si vols te'n puc guardar el que passa que no se de que seran....
i per vindra ja saps que pots fer-ho quan vulguis...

Gerard Marti Isern ha dit...

i a mes a mes les plantes que planto les vaig regalant a penya pero bueno....
Que per cert miki saben on visc no fa falta que aviseu per vindre, que pots vindre quan vulguis... tu ja saps qui no vull que vinguis... oi !!!

Gemma ha dit...

Hola gerardet!

Ta germana té molta cura de les plantetes de regal!!!

gesami.blogspot.com

Un petò